Vrijheidscollege: Angelique Houtveen
De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen van bekende opiniemakers en denkers met de ‘Vier Vrijheden’ van Roosevelt als thema. De HZ presenteert in samenwerking met Cultuurwerf één van de twee vrijheidscolleges in Zeeland. In de maand april en mei delen verschillende sprekers hun visie op vrijheid. Verleden en heden worden hierbij nadrukkelijk aan elkaar gekoppeld.

Over het vrijheidscollege van Angelique Houtveen
In Engeland heeft de drill rapper Rico Racks een verbod opgelegd gekregen: hij mag bepaalde woorden niet meer gebruiken in zijn teksten. Die rechterlijke uitspraak zorgde voor veel opschudding. In historisch perspectief is de vrijheid die een muzikant heeft enerzijds eindeloos, anderzijds zeer beperkt. De jeugd van tegenwoordig maakt volgens iedere generatie weer duivelse muziek. In dit college gaat Angelique Houtveen op zoek naar de balans tussen vrijheid van expressie en 'verboden' muziek.

In de aanloop naar en op 5 mei worden in het hele land ruim 70 Vrijheidscolleges gegeven. De sprekers van 2020 zijn Philip Freriks, Splinter Chabot, Danny Ghosen, Robert Vuijsje, Angelique Houtveen, Liesbeth Zegveld, Shirin Musa en Bilal Wahib. Alle sprekers delen in een vrijheidscollege hun eigen visie op vrijheid. “We organiseren dit jaar bijna twee keer zo veel colleges als vorig jaar en dat zijn er meer dan ooit. Er is duidelijk een behoefte aan inspirerende verhalen over vrijheid”, aldus Esther Lubberding, directeur van de Vrijheidscolleges.

Datum en tijd 16 april 2020  14:30 uur - 16:00 uur
Locatie HZ University of Applied Sciences, Edisonweg 4, Vlissingen
Officiële prijs € 0.01
HZ Cult student € 0.01
HZ-medewerker, introducé € 0.01
Externe € 0.01
Extra informatie Ben je docent aan de HZ, Scalda, University College Roosevelt of van een van de middelbare scholen in Zeeland? En wil je dit college bijwonen met jouw klas? Mail de naam van je school en het aantal leerlingen dat je meeneemt naar het college naar hzcult@hz.nl.
Aantal credits 0,10
Taal Nederlandstalig
Website Klik hier voor meer informatie
Zit- of staanplaatsen / rolstoel Zitplaatsen; rolstoeltoegankelijk